Reviews over ons

Vanaf 1 februari 2019 plaatsen wij alle reviews die we krijgen op onze website.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze cursisten, lees dan snel door!


3 september 2019
Hildau Hofstra met Pier


Wauw wat een leuke cursus! Door op locatie te trainen, leer je hoe je in het dagelijks leven met jouw hond moet omgaan. Anita leert jou handige foefjes voor een prettig contact met jouw hond. Waarom je iets beter wel of niet kunt doen. Eerst hebben wij de puppycursus gevolgd, gezellig, leuk, mooie rassen mix van honden en leerzaam.
Inmiddels alweer halverwege de jonge hondencursus, ook dit bevalt zeer goed. Al heel veel geleerd! Kijk al uit naar de vervolg cursus van hondenacademie Friesland 😁





3 september 2019
Monika Kuczynska met Nina


Een hele goeie hondenschool, kleine groepjes van 4 dus je krijgt genoeg persoonlijke aandacht. Trainingen op locatie zijn erg leuk en leerzaam. Na de les is er ook genoeg tijd om al je vragen omtrent opvoeding, gedrag, voer ed. te stellen. Anita is echt top en denkt met je mee.
Kortom een geweldige hondenschool met een persoonlijke touch en veel persoonlijke aandacht.






26 augustus 2019
Rowan Sloot met Bodi


Ontzettend fijne hondenschool. De instructeur heeft veel kennis van zaken en neemt alle tijd voor je. Leren op verschillende locaties was hartstikke leerzaam. Bodi heeft lekker mogen spelen met de andere puppen van de groep. De instructeur vertelde ondertussen waarom de puppen bepaalde dingen deden. Bodi was fan van de tunnel en de hoepels. De beginselen van de gehoorzaamheidsoefeningen waren ook leerzaam, Bodi let al goed op me. We hebben genoten van de pupcursus en gaan nu verder met de jonge hondencursus.



18 juli 2019
Ellen Versnel met Joona


Sinds een week of 6 kom ik met mijn Saarlooswolfhond pup Joona van bijna 5 maanden bij de Hondenacademie. Hier volg ik de Jonge Hondencursus. Het sprak mij erg aan dat de lessen op verschillende locaties worden gegeven. Hierdoor leert een hond zich op zijn of haar baasje te vertrouwen ook al is de omgeving anders. Ook erg fijn is de ruimte die je krijgt om vragen te stellen, of een suggestie voor een oefening. De instructrice vraagt elke les hoe het gaat, maar vraagt ook hoe het gaat met zindelijkheid, eten etc. Daarbij veel tips en advies over het opgroeien van de hond. Een erg volledige cursus in een niet te grote groep waar een ieder genoeg persoonlijke aandacht krijgt. In mijn geval ben ik er vooral om mijn pup te socialiseren (terughoudend karakter), hier wordt aan alle kanten mee geholpen en de ruimte gegeven. Ik heb al een aantal hondenscholen in het verleden bezocht, maar de Hondenacademie Friesland bevalt mij echt het beste!






25 mei 2019
Saskia Smit met Jaro

 
Jaro is onze eerste hond. Die graag mag leren. Voor Jaro en ook voor mij natuurlijk was de jonge honden training erg leuk!
 
Doordat ik slechtziend en slechthorend ben, vond ik het af en toe best pittig om alles te volgen.  Ik moet hierdoor op zoveel dingen letten, dat het dan soms net lijkt als of ik niet enthousiast ben. Mede doordat ik een tolk mee mocht nemen naar de training en omdat Anita de uitleg daarna nog eens apart gaf, zodat mijn tolk deze rustig voor mij kon vertalen, heb ik deze training kunnen volgen. Ik durf Jaro op de training nu ook los te laten. Dit durfde ik hiervoor niet, omdat ik niet goed kan zijn waar Jaro is.
 
Jaro had eerst altijd een gewone halsband om. Dankzij de tip van Anita om een ander soort tuigje te proberen, is het wandelen met Jaro een stuk fijner. Met de halsband trok hij erg en nu hij een tuigje draagt helemaal niet meer. 
 
Het is fijn te zien hoe snel Jaro leert. Daarom ben ik trots op mijn lieve skot! Nu gaan Jaro en ik door met de Fun cursus. We hebben er zin in!



27 april 2019
Feikje Kooistra met Sipke


We hebben in een klein groepje de jonge honden cursus gevolgd bij Anita. Fijne sfeer. Vooral geleerd dat je hond het beste leert als je hem positief benadert.
Je kunt Anita ook van alles vragen over gedrag en gezondheid van je hond. Als je iets een hond niet kunt afleren omdat het natuurlijk gedrag is, zegt ze het ook.
Ik ga nu verder met een "fun-cursus ",bij haar. Mijn hond Sipke, kruising tussen stabij en labrador, is aan het puberen. Hij wil graag leren maar kan zich niet lang op iets concentreren. Dus vervolg gehoorzaamheids training moet nog maar even wachten.


 


22 april 2019
Els Brouwer met Molly


Molly is mijn vierde Rhodesian Ridgeback.
 
Ervaring genoeg dus om een pup de basiscomando’s zoals ‘zit’, ‘af’, en ‘kom hier’ bij te brengen. Toch ga ik graag met een nieuwe pup op les omdat ik het leuk vind even 1 op 1 met de kleine te trainen. Bovendien woon ik in een natuurgebied dat niet toegankelijk is voor honden en zien we, op wat buurhonden na, maar weinig andere honden. Toch wel een puntje voor een goede socialisatie.
Dus hup, naar de puppycursus.
 
Na een paar weken degelijke les bij een andere hondenschool, in het donker ( tja, winter...), te hebben gevolgd, vond ik het eigenlijk een beetje saai. Niet slecht of zo maar weinig verrassend.
Tijd voor een nieuwe invalshoek! Via internet kwam ik bij Anita en Tea van de hondenacademie terecht. Les overdag en op verschillende locaties, dat klonk goed .
 
De eerste les was een verademing: de honden mochten lekker los! Met allerlei leuke oefeningen en spelletjes pik je ongemerkt toch weer en heleboel op. Ook bleek dat in de loop van de tijd de inzichten in hondengedrag weer wat waren bijgesteld en leerde ik ook weer nieuwe dingen: je mag/moet je hond troosten, steun geven en beschermen. Timing is wel belangrijk, net als bij belonen. Moest je vroeger vervelend gedrag negeren, nu hoef je niet meer de andere kant op te kijken, maar mag je bij je hond d.m.v. je stem aangeven dat je dit gedrag liever niet wilt zien. Fijn, ik was ook niet zo goed in negeren.
 
Wat voor mij de allerbeste tip was? Als je wil dat je hond iets niet doet, moet hij dat wel leren. Bijvoorbeeld het opspringen. Ik kan wel tegen mijn hond roepen dat hij laag moet blijven maar als ik ook het commando hoog leer, valt het kwartje goed en sneller.
 
Na de basis te hebben opgebouwd in het gebied van de Groene Ster, waren we klaar voor het echte werk: trainen op locatie. Eerst met de trein naar Leeuwarden en oefeningen doen op het station. Erg leuk! Molly had vooral veel trek in de rondscharrelende duiven.
 
De volgende les was in en om het winkelcentrum van Bilgaard. Ook veel lol gehad, de honden waren gebiologeerd door de vogelkooi bij de dierenwinkel, ze kwijlden ervan. En Molly gooide alle bordjes van het schap, veel lawaai en een goed troostmoment.
 
Na nog een les in een ander bosje (waarbij de honden niet achter drie reeën aangingen, keurig!) zit de eerste cursus er al weer op. Gelukkig zijn er nog een heleboel andere mogelijkheden bij de hondenacademie waarvan Molly en ik er vast nog een paar gaan proberen!
 
Mijn complimenten aan Anita voor haar kennis en de duidelijke uitleg. Tea bedankt voor de leuke inval-les.
 
Els Brouwer en Molly





23 maart 2019
Karin van der Stoet met Saartje


Ik heb contact opgenomen met Hondenacademie Friesland, omdat ik nogal wat problemen thuis ervaarde met ons hondje Saartje.
Saartje blafte erg als er bezoek binnen kwam en reageerde niet vriendelijk als ik haar wilde aanlijnen, dichtbij haar voerbak kwam of iets wilde afpakken.
Saartje is verder een ontzettend lief hondje hoor, maar dit gedrag werd steeds achter.
Tea is bij mij thuis langsgekomen. Zij heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en veel bruikbare tips. Tea deed me oefeningen voor die ik de week daarna zelf moest oefenen.
Na een week geoefend te hebben ging het al een stuk beter! Ik was echt al ontzettend blij. Tea is daarna nog twee keer bij me thuis langs geweest en we hebben nog een aantal keren gebeld met elkaar. Het gaat nu erg goed met Saartje, maar ik moet goed opletten dat ik consequent blijf. Dit is echt een goede hondenschool. Bedankt voor alles!







14 maart 2019
Jessica de Vries met Bas


Ik wil graag even vertellen hoe ik de gehoorzaamheidslessen die ik samen met Bas heb gevolgd zijn gegaan.
Bas was al redelijk gehoorzaam, maar ik wilde graag dat hij in bijna alle situaties luisterde.
Ik zat ik een groepje met nog twee cursisten, we hadden een gezellig groepje.
Ik heb veel geleerd van onze trainster Anita. Ik had soms moeite om andere honden te passeren zonder dat Bas ging blaffen, na de tips van Anita te hebben opgevolgd ging dit steeds beter en nu kan ik zonder problemen andere honden passeren.
Ook komt Bas nu veel beter naar me toe als ik hem roept en hij trekt niet meer aan de lijn.
Kortom ik ben erg tevreden. Dank je wel Anita!

Groetjes,
Jessica




22 februari 2019
Feikje Smulders met Kayla


Hallo ik ben Feikje en heb samen met mijn hondje Kayla de puppycursus bij Hondenacademie Friesland gevolgd.
We hebben allemaal leuke dingen gedaan en veel geleerd. Kayla is door een tunnel gegaan, eerst vond ze dit een beetje eng maar daarna rende ze er door heen.
Ze heeft haar pootjes goed leren neer zetten, doordat ze over stokjes heen moest lopen en op krukjes moest staan. We hebben veel aandachtsoefeningen gedaan, ze let nu erg goed op me als ik met haar los loop. Ook heeft ze al een beetje leren volgen aan de lijn, waardoor ze al een stuk minder aan de lijn trekt. Ze mocht ook spelen met de andere pups, daar heb ik ook veel van geleerd. Ik kan nu beter zien waarom Kayla bepaalde dingen doet en wat de lichaamstaal onder honden is. Het hierkomen gaat nu ook goed. Ze kan ook al een langere tijd blijven zitten op commando. Ik ben heel erg trots op haar. We gaan nu verder met de jonge hondencursus. We hebben er zin in.

Groetjes Feikje en Kayla







1 februari 2019
Inge de Groot met Joep


Samen met mijn hondje Joep de jonge hondencursus bij de hondenacademie gevolgd. Mijn dochtertje was ook een paar keer mee.
Ik vond het een erg leuke en leerzame cursus. Ik heb veel geleerd over hoe honden op elkaar reageren en wat ik kan doen als het niet goed gaat.
Ook heb ik geleerd hoe ik Joep kan motiveren en hoe ik kan zorgen dat ze op me let en hebben we de basis commando's geleerd.
Joep vond de lessen erg leuk, veel afwisseling, soms mocht ze even los spelen met de andere honden of mocht ze tijdens de lessen een leuk spelletje met mij doen. Dit zorgde ervoor dat ze tijdens de oefening goed op mij lette. Ik ben erg blij dat ik deze cursus heb gevolgd en we gaan nu verder met de cursus gehoorzaamheid.

Groetjes Inge en een poot van Joep