Jachthondentraining

Veel mensen denken dat door met je hond een jachthondentraining te volgen, de jachtdrift juist wordt aangewakkerd, dit is niet het geval. Door onze jachthondentraining leert de hond dat hij geen levend wild mag achterna zitten en leert hij/zij onder commando te apporteren en jagen. Dit zorgt er dus voor dat het jachtinstinct gecontroleerd(er) wordt. Hiermee kom je de natuurlijke behoefte van je hond tegemoet.

In het verleden nam een jager een jachthond in huis puur voor het assisteren bij de jacht. De tijden zijn veranderd, het aantal mensen dat tegenwoordig een jachthond in huis neemt en er ook wat mee wil doen dat aansluit bij de aanleg van de hond, stijgt.

Daarom is iedereen met een jachthond welkom, ongeacht zijn of haar doel! 

Tijdens de training sturen we de hond zijn gedrag, dat wordt ingegeven door het jachtinstinct en zijn drift, om te werken voor de baas. "We trainen niet de jachthond, maar zijn baas, want de jachthond doet het namelijk altijd goed!


Inhoud van de cursus

Tijdens de eerste lessen leren we je hoe je hond een dummy moet vastpakken en terugbrengen naar de baas.

Mocht dit goed gaan dan breiden we hierin de afstand uit. Als vervolg hierop leren we je hond om op jouw commando een dummy te zoeken die wordt weggegooid. Daarna leert je hond hoe hij met zijn neus een dummy kan opsporen zonder dat hij heeft gezien dat de dummy is weggegooid. Ook wordt het volgen van wildsporen, het vooruit sturen, en een dummy uit het water apporteren aangeleerd.

Je hond leren zitten op afstand, het sturen naar links en naar rechts en een dummy ophalen over water zijn de
gevorderde oefeningen van deze cursus.

Een aantal gehoorzaamheidsoefeningen, zoals op de plaats blijven, volgen met slappe lijn, negeren van andere prikkels worden in deze cursus geperfectioneerd.


Voor wie is deze cursus geschikt?
Deze cursus is geschikt voor honden vanaf 10 weken.  Puppen worden in een aparte groep geplaatst. Vanaf de leeftijd vanaf zes maanden worden de honden in de reguliere groepen geplaatst.

 

Algemene cursusinformatie
De cursus bestaat uit tien lessen van 60 minuten. De groepen bestaan uit maximaal vijf cursisten. De cursus wordt gegeven in de Groene ster. Je kinderen zijn van harte welkom.

   

Terug naar cursusaanbod