Fun cursus

Onze fun cursus is geschikt voor jou en je hond als je hond bij de start van de cursus de minimale leeftijd heeft van 8 maanden en als jullie minimaal onze cursus voor de jonge hond hebben afgerond.


Inhoud van de cursus
In deze cursus gaan we verschillende sporten combineren.  Zo gaan we elke les de beginselen van een andere sport aanleren zoals jachthondentraining, speuren, recall training en dogfrisbee. Aan elke tak van sport gaan we twee lessen besteden.


De beschrijving van jachthondentraining en speuren kun je vinden op onze website onder cursusaanbod.     


Recall training is erop gericht dat je hond onder alle omstandigheden naar je terugkomt als hij/zij wordt geroepen. Met oefeningen die erg leuk zijn voor baas en hond, motiveren we je hond om bij je te komen. Deze methode is gebaseerd op de methode van Susan Garett. Het is niet alleen leuk maar verstevigt zeker de band tussen jullie twee.

Dogfrisbee is een sport die je echt samen met je hond doet. Je moet zelf eerst goed leren gooien voordat je hond de frisbee kan proberen te vangen. Dit gaan we je dan ook aanleren. Daarna leren we hoe je met behulp van commando's en lichaamstaal je hond kunt laten begrijpen wat je bedoeling is. Voor honden die jonger zijn dan 1 jaar passen we de oefeningen aan zodat het niet te belastend is voor je hond.


Kinderen
Ook tijdens deze cursus zijn je kinderen van harte welkom. Wij vinden het van groot belang dat ook je kind op de
juiste manier leert omgaan met je hond.


Algemene cursusinformatie
De cursus bestaat uit acht lessen van 60 minuten.Terug naar cursusaanbod