Cursus voor de jonge hond beginners


Onze jonge hondencursus beginners is geschikt voor jou en je hond als je hond bij de start van de cursus de leeftijd heeft tussen de 5 en 10 maanden en als je geen puppycursus bij ons hebt gevolgd.
(Mocht je onze puppycursus hebben gevolgd, kijk dan bij cursus voor de jonge hond gevorderden).Trainingslocatie
Wij geven onze jonge hondencursus op verschillende praktijklocaties in en om Leeuwarden. Elke les starten wij op een ander terrein. Zo trainen wij in het losloopgebied van de Groene ster, een omheind veld in Zuiderburen, het station, het winkelcentrum Bilgaard, op een veld voor een basisschool en bij een tuincentrum.


Inhoud van de cursus
Tijdens deze cursus leren wij je hoe je je hond kunt laten omgaan met prikkels, zoals fietsers, rennende kinderen, hardlopers, skateboarders, passerende honden, voetgangers etc. en hoe je tijdens deze omstandigheden kunt blijven samenwerken met je hond, zodat hij je commando's ook in deze situaties blijft opvolgen.

Daarnaast zal de training erop gericht zijn om zaken zoals opspringen tegen mensen, blaffen als de deurbel gaat, het achterna zitten van andere dieren op te lossen of te voorkomen.

Ook gaan we je leren hoe je je hond netjes kan laten lopen aan de lijn, laten zitten, laten hier komen en af laten liggen.

Het op een rustige manier spelen met de baas, het negeren van andere honden en het leren van de "hondentaal" onderling komen ook aan de orde in deze cursus.

Kinderen
Tijdens deze cursus zijn je kinderen van harte welkom. Wij vinden het van groot belang 
dat ook jouw kind op de juiste manier leert omgaan met je pup.


Algemene cursusinformatie
De cursus bestaat uit tien lessen van 60 minuten. Na het volgen van de cursus ontvang je een
certificaat.

 

    


Terug naar cursusaanbod